01. KOLOVOZA 2019.
Ustrajemo u zahtjevu za povećanje koeficijenata složenosti poslova

Sindikat hrvatskih učitelja prvi je pokrenuo inicijativu za povećanje koeficijenata složenosti poslova svim zaposlenicima u sustavu obrazovanja te je, nakon sastanaka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (održanih sa Nezavisnim sindikatom zaposlenih u srednjim školama Hrvatske), taj zahtjev načelno prihvatila i sama resorna ministrica.

Nakon predstavljanja našeg zahtjeva, najavljeni su i pregovori radi povećanja osnovice za zaposlenike svih javnih službi. No, kako svoj zahtjev temeljimo na specifičnostima te zahtjevnosti opisa poslova u sustavu odgoja i obrazovanja, nećemo pristati na to da se naši koeficijenti ne povise, a da se o povećanju razgovara samo u sklopu pregovora za povećanje osnovice u javnim službama. Trenutno očekujemo najavljeni  sastanak s premijerom Plenkovićem koji se još uvijek nije oglasio, te inzistiramo na povećanju koeficijenata složenosti poslova svim zaposlenicima u sustavu odgoja i obrazovanja.

Ukoliko se ne udovolji našem zahtjevu, a koji je dobio zeleno svjetlo iz resornog ministarstva, ostajemo pri najavi sindikalnih akcija u rujnu. Zato budimo spremni, ima nas dovoljno da se izborimo za svoj opravdani zahtjev i da pokažemo da zaslužujemo više te da obrazovanje ne može naprijed bez onih koji rade u ovom sustavu.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/pocela-je-borba-za-vece-place-ukupni-zahtjevi-sindikata-kostali-bi-skoro-2-milijarde-kune/9190202/