29. STUDENOG 2019.
Okrugli stol - završni

Danas, 29. studenoga 2019. u Velikoj dvorani Školske knjige, održan je okrugli stol „Rezultati istraživanja o kvaliteti radnih odnosa i kvaliteti sustava osnovnog obrazovanja“ u sklopu EU projekta „Jačanje bipartitnog socijalnog dijaloga u sektoru osnovnog obrazovanja“ čiji je nositelj Sindikat hrvatskih učitelja.
SHU je u sklopu projekta proveo istraživanje o kvaliteti radnih odnosa i kvaliteti sustava osnovnog obrazovanja u RH. U istraživanju je sudjelovalo više od 6400 učitelja, stručnih suradnika, pomoćnog i administrativnog osoblja koji su dali svoju ocjenu o sustavu osnovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
U istraživanju smo ispitivali kvalitetu radnog života i kvalitetu sustava osnovnog obrazovanja. Istraživanje su proveli i rezultate obradili članovi projektnog tima - istraživači Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar.
Na okruglom stolu predstavljeni su rezultati istraživanja i publikaciju koja sadrži preporuke i smjernice za daljnje razvijanje i unaprjeđivanje obrazovnih politika i prakse u sustavu osnovnog obrazovanja.
Rezultate istraživanja i preporuke predstavile su:
• Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja
• Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja
• Đurđica Krtanjek, učiteljica i članica projektnog tima
• Lucija Barjašić Špiler, članica stručnog i projektnog tima.

PREGLED REZULTATA ISTRAŽIVANJA I SMJERNICE