08. STUDENOG 2019.
21. dan štrajka

Dvadeset i prvog dana štrajka nastave nije bilo u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji s odazivom od 94,13% u osnovnim školama.
Jučer su u štrajku bile Istarska i Šibensko-kninska županija u kojima je štrajkalo 98,11% zaposlenika.
6. 11., na dan prosvjeda u štrajku je bilo 97,97% zaposlenika!
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Sanja Šprem istaknula je kako su se obaveze učitelja kroz kurikularnu reformu povećale barem tri puta, a plaća je ostala ista. Izgleda da Vladi naš prosvjed prije dva dana nije puno značio, ali im možda hoće značiti za vrijeme predsjedanja Europskom unijom. „No ono što je prije je Kongres Europske pučke stranke od 19 do 21. studenog, kada će šefovi europskih država biti u Zagrebu. To očito znači da hrvatski učitelji trebaju uputiti glas prema Europi… novi prosvjed, razmišljat ćemo da se poklopimo s tim terminom”, zaključila je.
Kao što smo već najavili, u ponedjeljak se štrajka u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a u utorak će u štrajku biti u Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija.

Idemo dalje!!!

 

MEDIJSKE OBJAVE:

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/prosvjetari-priprijetili-plenkovicu-da-ce-mu-novim-prosvjedom-pokvariti-skup-epp-a-otkrili-i-gdje-se-strajka-u-ponedjeljak-20191108

https://www.srednja.hr/novosti/objavljeno-koje-tri-zupanije-utorak-nema-redovne-nastave-zbog-strajka/