11. STUDENOG 2019.
22. dan štrajka

Prema privremenim rezultatima danas je u štrajku ukupno 97,25% zaposlenika (99,20% u Požeško-slavonskoj i 96,59% u Splitsko-dalmatinskoj županiji).
Spominjani sastanak s predstavnicima Vlade nije održan danas, a pitanje je hoće li se održati i sutra jer nikakav poziv još nije stigao.
Govoreći danas na tiskovnoj konferenciji, predsjednica Sanja Šprem komentirala je izjavu ministrice Divjak nakon sjednice Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u Bruxellesu:
"Mi u svojim sektorskim prioritetima fokus stavljamo na učitelje, oni su ti koji moraju biti osposobljeni za nove škole, za škole budućnosti koje onda stvaraju i temelje za poslove budućnosti.“ Šprem je jasno poručila da osposobljenost učitelja ne jamči blistavu budućnost školstva s obzirom na sveprisutnu demotiviranost učitelja, dodatno potaknutu ignorantskim odnosom vladajućih za vrijeme našega štrajka.
Sutra su u štrajku Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija, a u srijedu Sisačko-moslavačka, Zagrebačka i Brodsko-posavska županija.
Idemo dalje!!!💪💪💪