12. STUDENOG 2019.
23. dan štrajka

Danas je 23. dan u štrajku i odaziv zaposlenika svih ovih dana ne pada ispod 90%.
Nakon održavanja sastanka u MZO-u, 5. studenoga 2019. godine, očekivali smo novu, izmijenjenu ponudu Vlade RH u odnosu na onu ponudu koju su javno komunicirali njezini predstavnici. Tada je dogovoren i novi sastanak na kojem je Vlada trebala predstaviti svoju konačnu ponudu.
Sastanak je prvotno trebao biti u petak, 8. studenoga 2019. godine, no (radi odlaska ministrice u Bruxelles) sastanak je odgođen za ponedjeljak, no taj sastanak nikad nije niti zakazan, niti održan.
Novinari su nas jučer, 11. studenoga 2019. godine, izvijestili da će se sastanak sa sindikatima održati u utorak, no poziv ponovno nismo dobili. Sastanak opet nije održan, makar je javno, putem medija, najavljen od strane ministra Aladrovića.
Iz svega toga jasno proizlazi da predstavnici Vlade nemaju namjeru pozvati nas na sastanak pa su danas sindikati javno (odnosno putem medija, kao jedini mogući način komunikacije s Vladom) zatražili da Vlada RH dostavi svoju konačnu ponudu do 16,00 sati kako bi se svi zaposlenici koji su sudjelovali u štrajku (neovisno, jesu li članovi ili ne) izjasnili je li im prihvatljiva ponuda Vlade RH.
Obzirom da Vlada RH nije željela dati bolju ponudu te nas je premijer javno pozvao da dobro razmislimo o ponudi Vlade RH te da uključimo razum, pozivamo vas na izjašnjavanje o ponudi koja je javno komunicirana od strane Vlade RH.
Izjašnjavanje će se provoditi sutra i prekosutra (13. i 14. studenoga 2019. godine) u radno vrijeme ustanove, a u izjašnjavanju mogu sudjelovati svi članovi i nečlanovi koji su sudjelovali u štrajku, odnosno, oni koji su bilo koji dan štrajka bili upisani u evidencijski list.
Rezultati izjašnjavanja bit će javno objavljeni: za svaku ustanovu (sindikalni povjerenik će objaviti izvješće o provedenom izjašnjavanju u ustanovi), županiju i ukupno, za Republiku Hrvatsku.

U skladu s najavom, sutra će se štrajkati u Sisačko-moslavačkoj, ZagrebačkojBrodsko-posavskoj županiji.

U četvrtak, 14. studenoga, štrajkat će se u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj, a u petak, 15. studenoga štrajk će se održati u školama Bjelovarsko-bilogorske i Dubrovačko- neretvanske županije te u Gradu Zagrebu. 

LISTIĆ ZA IZJAŠNJAVANJE