28. VELJAČE 2018.
25 godina osnutka i rada Matice hrvatskih sindikata

27. veljače 2018. svečanom proslavom uz nazočnost članova i predstavnika sindikata, sindikalnih povjerenika te niza predstavnika državnih institucija u Zagrebu je obilježena 25. godišnjica osnutka i rada Matice hrvatskih sindikata.

Uzvanike je u ime Matice kratkim obraćanjem pozdravio zamjenik predsjednika g. Branimir Mihalinec podsjetivši nazočne na povijest i važnost Matice.

Pozivu su se među ostalima odazvali izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Vito Turšić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Mirka Jozić, pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava Karolina Ivanković, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Vitomir Begović te ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Marko Krištof.

Ministri Marko Pavić i Milan Kujundžić u kratkim govorima uputili su čestitke uz želju za što kvalitetnijom suradnjom u okviru socijalnog dijaloga i partnerstva. Isto tako, nazočnima su se uz srdačne čestitke i želje za uspjehe u daljnjem radu obratili i Krešimir Sever, NHS, Mladen Novosel, SSSH i Miroslav Hrašćanec, HURS.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić u svom govoru osvrnuo se na društveni položaj i važnost sindikata tijekom 25 godina, na ulogu Matice u društvu i njenom utjecaju na politike te na iznimnu važnost društvene kohezije.

Samo dijelić naših zajedničkih aktivnosti u tome razdoblju pogledajte u videu. Čestitke svim sindikatima Matice!