19. STUDENOG 2019.
27. dan štrajka

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljeni su rezultati izjašnjavanja o ponudu Vlade RH te najavljene buduće sindikalne akcije.
Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan rekla je da je na izjašnjavanje u osnovnim školama izašlo 31.207 zaposlenika, a njih 96 posto odbilo je ponudu Vlade.
"Hvala roditeljima, hvala roditeljima što podržavaju i shvaćaju važnost obrazovanja i onih koji svakodnevno provode vrijeme s njihovom djecom. Započeli smo ovu borbu i ona je nadišla sve nas, pokazuje koliko su zaposlenici nezadovoljni, koliko ih se podcjenjuje, vrijeđa njihovo dostojanstvo. Poručujemo vam da nas ne možete ugasiti, ovo je borba za bolju Hrvatsku, bolju budućnost Hrvatske jer bez obrazovanja nema budućnosti. Mi ne odustajemo", rekla je.
Uz nastavak štrajka sindikati će svojim aktivnostima osigurati vidljivost svakodnevnim dodatnim akcijama. Tako ćemo sutra, u srijedu, u vremenu od 13 do 14 sati pokazati vidljivost u vrijeme održavanja kongresa EPP-a mini akcijom "Potrubi za obrazovanje". Na cijeloj trasi puta od Sheratona do Arene raskrižja će biti "pokrivena" našim ljudima s transparentima "Potrubi za obrazovanje".
U ponedjeljak, 25. studenoga najavljujemo prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Očekujemo ogroman broj naših članova, ali i mnogih drugih koji nam svakodnevno iskazuju svoju potporu, a koji će svojim dolaskom potvrditi svoju odlučnost za bolju Hrvatsku i budućnost naše domovine.
Idemo dalje!!!💪💪💪