30. PROSINCA 2020.
Akcije solidarnosti SHU-a

Poštovani,

kako smo jučer od članova dobili informacije da je bolnica u Sisku devastirana, a obnova je svakako potrebna za vraćanje života u normalnu, to nastavljamo akciju za Opću bolnicu "Dr. Ivo Pedišić" Sisak - dječji odjeli jer ona mora biti osposobljena u što kraćem roku kako bi što prije mogla pružati zdravstvenu skrb mještanima. Podatci za uplatu su sljedeći: IBAN: HR3724070001100462447; Opis plaćanja: Donacija za dječje odjele OB Sisak.

Otvorene su mnoge akcije i računi, no mi, kao Sindikat, odlučni smo pomoći svima onima koji su izgubili krov nad glavnom, svima onima koji sada nemaju osnovna sredstva za život.

Hvala svima koji ste se do sada javili jer to dokazuje da smo u ove dane svi jedno i da zajedničkom aktivnošću možemo lakše prebroditi ova teška vremena. Svi smo uz Sisačko-moslavačku županiju i sve one koji su i u širem području osjetili posljedice ovog razornog potresa. Ne znamo što će biti za minutu, a kamoli sutra, no ono što znamo jest to da moramo biti jaki i hrabri te dati sve od sebe i biti uz one kojima je sada najteže, u mislima i djelima.

Upravo zato pokrećemo i dodatne dvije akcije:

AKCIJA „#SHUsolidarnopotres❤️“

U narednih nekoliko tjedana prikupljat ćemo podatke o članovima čiji su objekti pretrpjeli oštećenja te njihovim potrebama, a do tada će svaka podružnica moći sudjelovati u akciji prikupljanja sredstava koja će polagati na vlastiti račun.

Na sudjelovanje u akciji pozvani su svi, ne samo članovi sindikata.

Akcija će biti otvorena najkraće do 25. siječnja 2021. godine, a sve kako bi se prikupilo što više sredstava nakon čega će podružnice moći, sukladno naknadno izrađenom i dostavljanom popisu potreba, uplatiti prikupljeni novac s naznakom: za pomoć – potres.

AKCIJA SOLIDARNE POMOĆI OD STRANE INOZEMNIH SINDIKATA ZA OBNOVU OŠTEĆENIH OBRAZOVNIH INSTITUCIJA TE PRIKUPLJANJA OPREME I POMOĆI UČENICIMA IZ UGROŽENIH PODRUČJA

Također, kontaktirali su nas i predstavnici obrazovnih sindikata iz susjednih zemalja vezano uz pokretanje solidarne akcije sakupljanja sredstava i/ili materijala za pomoć vrtićima i školama oštećenima u potresu u smislu  sanacije i »novog opremanja« zgrada, a koje će nužno trajati duže vrijeme, pa bi se obrazovni sindikati uključili u pomoć u toj fazi s financijama/opremom/školskim potrepštinama (stolovi i stolice, ormari, didaktička oprema, školske potrepštine za učenike iz socijalno ugroženih obitelji i dr.).

Informacije o ovaj akciji bit će prenese i u Bruxelles (na ETUCE) pa će se nakon prikupljanja točnih podataka, u narednim tjednima, pokrenuti i ova akcija solidarne pomoći.

Vaš Sindikat hrvatskih učitelja