09. VELJAČE 2023.
Član - nečlan?
8. 2. 2023. je održana sjednica Županijskog povjereništva Bjelovarsko-bilogorske županije u čijem radu je sudjelovala i predsjednica Sanja Šprem.
Predstavnike medija upoznala je s aktualnim promjenama Zakona o radu, a koje će omogućiti neke novine i u kolektivnom pregovaranju.
Istaknula je: "S 1. siječnjem 2023., na snagu su stupile izmjene Zakona o radu koje su napokon omogućile razlikovanje člana i nečlana. Dakle, tendencija u prvim pregovorima je da se temeljnim kolektivnim ugovorom napravi razlika upravo u materijalnim pravima. Očekujemo ugovaranje posve novog prava, isključivo samo za članove sindikata, a to je Uskrsnica."

MEDIJSKE OBJAVE:

https://bjelovar.info/drustvo/bjelovar-predsjednica-sindikata-hrvatskih-ucitelja-sanja-sprem-ocekujemo-ugovaranje-posve-novog-prava-iskljucivo-samo-za-clanove-sindikata/
https://bjelovar.info/drustvo/bjelovar-predsjednica-sindikata-hrvatskih-ucitelja-sanja-sprem-ocekujemo-ugovaranje-posve-novog-prava-iskljucivo-samo-za-clanove-sindikata/?fbclid=IwAR32e9-2fCXsYyuagTaR8Eris5HmtmFeFok6LeZbAkre_yRnr8pjg6PPXc0