19. LISTOPADA 2017.
Gostovanje u emisiji Studio 4

Danas je, povodom najave resorne ministrice o nagrađivanju zaposlenika koji povuku sredstva iz EU-a, u emisiji Studio 4 HRT-a gostovala predsjednica Sanja Šprem. Predsjednica je pozdravila ideju nagrađivanja izvrsnosti i naglasila da bi primarno trebalo povesti računa o nagrađivanju izvrsnosti u poučavanju koje je temeljna zadaća prosvjetnih djelatnika. Istaknula je da je potrebno dobro promisliti o toj ideji jer niti su svi djelatnici u osnovnim školama educirani za pisanje projekata, niti, bar do sada, nije bilo previše poziva za apliciranje za sredstva EU-a za zaposenike u osnovnim školama. Također, ono što je dostupnije zaposlenicima u školama, Erasmus+  i e-Twinning se ne spominje u tom kontekstu.

Predsjednica Šprem iznijela je mišljenje da bi svakako trebalo, s ciljem nagrađivanja i poticanja na izvrsnost, promijeniti Pravilnik o napredovanju učitelja.

Na kraju, kao članica Radne skupine koja je radila na izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom i srednjem školstvu, izrazila je čuđenje što joj taj prijedlog nije poznat jer o njemu nisu ni razgovarali, ali svakako pozdravlja intenciju Ministarstva za nagrađivanje izvrsnosti.