18. PROSINCA 2019.
Humanitarna akcija za OB Sisak

Poštovane kolegice i kolege,
potaknute akcijom iz OŠ Pušća tijekom štrajka prosvjetnih djelatnika i njihovim prikupljanjem sredstava za Dječju bolnicu u Klaićevoj, te Tehničkom školom u Sisku čiji su djelatnici prikupljenim novcem kupili posteljinu za pedijatriju OB Sisak, u našim zbornicama javila se inicijativa da i mi, u našoj županiji, prikupimo novac za dječje odjele u sisačkoj bolnici.
Obilaskom dječjih odjela i razgovorom s medicinskim osobljem OB Dr. Ivo Pedišić Sisak (pedijatrija i dječja infektologija), dobile smo uvid u prilično loše uvijete u
kojima bolesna djeca borave tijekom liječenja na tim odjelima (fotografije u prilogu).
Na spomenutim odjelima veliki je nedostatak posteljine, madraca, krevetića, namještaja za dječji boravak te uređaja za medicinsku dijagnostiku.
Molimo Vas da potakenete svoje djelatnike na ovu akciju doniranja sredstava za obnovu dječih odjela OB Sisak.
Akcija će trajati do 7. siječnja 2020. Iznos pojedinačne donacije je proizvoljan (tko koliko može i koliko želi), ali neka bude od srca.
Molimo da se unutar svake ustanove odabere jedna osoba koja će prikupljati sredstva i uplatiti prikupljeni iznos.
Radi transparentnosti donacija, molimo da svaku uplatnicu objavite na FB stranici Hrvatska može bolje - za dječje odjele OB Sisak.
Sve aktivnosti oko prikupljanja sredstava i kupovine potrebnih stvari možete pratiti na Facebook stranici: Hrvatska može bolje - za dječje odjele OB Sisak.
Proteklih tjedana dokazali smo da ujedinjeni i složni možemo puno toga postići. Neka nas to jedinstvo prati i u ovoj akciji jer, nama su djeca najvažnija!
Sanja Babić, OŠ Dragutina Tadijanovića, Petrinja,
Irena Mikšić, OŠ Popovača
Helena Buhin, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani
PODACI ZA UPLATU:
Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" Sisak - dječji odjeli
IBAN: HR3724070001100462447
Opis plaćanja: Donacija za dječje odjele OB Sisak
Za sva pitanja, možete nam se obratiti na mail: irenamiksic@gmail.com ili mob: 099/7099779