13. SRPNJA 2018.
Ispod radara

Sindikat hrvatskih učitelja danas, 13.7.2018.,  je ispred Sabora RH održao tiskovnu konferenciju naziva „Ispod radara“ o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Predsjednica Sanja Šprem i glavna tajnica Ana Tuškan govorile su o svim lošim rješenjima takvoga zakona po zaposlenike u osnovnim školama. Također su zastupnicima podijeljeni letci sa svim štetnim posljedicama toga zakona.

Na taj smo način pokušali apelirati na zdrav razum te argumentirano upozoriti najviše zakonodavno tijelu u RH na posljedice takvog načina i ovakvog tajminga za izmjene zakona koji regulira sustav neophodan ne samo za provođenje reforme već i za budućnost čitave zemlje.

Na žalost, kao i mnogo puta u lijepoj našoj, svi argumenti, svo nezadovoljstvo i sav naš angažman nisu bili dovoljni da se nadjačaju kojekakvi partikularni i ini interesi … Sabor je izglasao Zakon upravo onakav kakav su zamislili političari, onaj koji nije rezultat rada i mišljenja struke i javne rasprave!

Možda bismo se svi mi, a pogotovo oni koji svima nama kroje naše živote, privatne i poslovne, mogli ugledati na naše nogometaše koji su zajedništvom, trudom i međusobnim uvažavanjem,

S

nagom i

H

tijenjem postigli izniman

U

spjeh!