28. TRAVNJA 2021.
"Javni" poziv
Kako je gospodin Capak u svom nedavnom priopćenju naveo da će se građani možda pozivati na cijepljenje putem web stranica, to ovim putem preko svoje FB stranice pozivamo HZJZ da organizira dogovoreno prioritetno cijepljenje prosvjetara.
Naime, nakon popisivanja zainteresiranih prosvjetara za prioritetno cijepljenje dogodilo se veliko ništa.
Prema prikupljenim informacijama s terena, osim u 3 županije gdje je ranije započelo cijepljenje (Sisačko-moslavačka, Međimurska i Primorsko-goranska županija), u većini županija zaposlenici još uvijek nemaju povratne informacije o mogućem početku cijepljenja.
Uz izuzetak Grada Zagreba (gdje je dodatni problem to što se unaprijed ne daju informacije o cjepivu koje je na raspolaganju), Varaždinske županije te pojedinih osnivača kao što su gradovi Samobor, Pakrac i Lipik (gdje je provedeno cijepljenje), Gospić (u kojem će cijepljene započeti sutra, 29.5.2021), jedine dostupne informacije su te da će u Karlovačkoj županiji cijepljenje započeti početkom svibnja te bi trebalo biti provedeno do 10. 5.2021. U Splitsko-dalmatinskoj županiji cijepljenje će započeti u dogovoru s ravnateljima (čitaj: možda nikad).
Dakle, izuzev navedenih jedinica lokalne samouprave te nekih županija, u većini županija, odnosno u čak njih 11 (ili 14 ako pribrojimo i županije gdje se samo u pojedinim gradovima provelo cijepljenje) ne postoje uopće informacije o početku dogovorenog prioritetnog cijepljenja prosvjetara.
Štoviše, prema dostavljenim nam informacijama, za Zadarsku županiju za sada nema prioritetnog cijepljenja prosvjetara (možda se organizira subotama) te im je preporučeno da se prijave preko liječnika obiteljske medicine jer će tako prije doći na red (inače, prvi slobodni termin je 7. lipnja 2021. godine). Ukoliko imate neke dodatne informacije, molimo da nam javite…. mi podatke nećemo izgubiti. 😊
Pitamo se čemu onda popisivanje i silna birokracija jer, osim što platforma ne funkcionira, očito niti popis zainteresiranih prosvjetara nije imao puno smisla...
Kako bismo pomogli državi u javnim pozivima, pozivamo putem svojih službenih stranica da nas se pozove!