30. SVIBNJA 2019.
Kako je Loomen postao središte nastavnoga procesa?!

Približavanjem kraja nastavne godine intenziviraju se svakodnevne obveze zaposlenika u našim školama, od administracije, stručnih usavršavanja, pritisaka učenika i roditelja, a ove godine i do glasina o uvjetovanju naših prava iz radnog odnosa kojekakvim značkama i „Loomenima“ …

Glasine, koje nemaju nikakvo pravno utemeljenje i u tom su smislu neprovedive, ali takve da, namjerno ili slučajno, unose dodatni stres i atmosferu zastrašivanja i prijetnji u naše zbornice.

Zašto onaj tko je jedini mjerodavan stati na kraj takvim glasinama i „žutilu“ koje polako uzima primat u prosvjetarskim krugovima iste ne želi demantirati?! Jesu li im stvarno u interesu zastrašivanje i neosnovane prijetnje?!

Jesu li im u interesu i rad iznad propisanih normi, nepoštivanje zakona i podzakonskih akata od nadležnih institucija, loši i nejednaki uvjeti rada, nepotrebno gomilanje administracije, zabrana zapošljavanja, premale plaće, netransparentnost, život za školu umjesto škole za život, sakupljanje značkica na Loomenu kao novo najvažnije pitanje, nepravedni uvjeti za nagrađivanje, nejednakost…?!

Sindikat hrvatskih učitelja donio je 10. travnja 2019. godine odluku o prosvjednim akcijama koje ovim putem najavljujemo. Očito ćemo morati opet glasno reći da takvi postupci i situacije nisu u interesu nikome, pa ni resornom ministarstvu!

Zato, budimo spremni iznova dići glas za bolje obrazovanje za sve dionike toga procesa!