29. SVIBNJA 2018.
Konferencija GOOD inicijative o obrazovnoj reformi

Borba ne prestaje, samo mijenjamo načine borbe i Hrvatska ipak može bolje – neki su od zaključaka konferencije GOOD inicijative o obrazovnoj reformi, koja je održana 28. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu povodom godišnjice prosvjeda “Hrvatska može bolje”. S konferencije je poručeno kako obrazovna reforma nije „kratkoročni posao jednoga mandata“ nego dugoročna suradnja stručnjaka i stručnjakinja, a njenom neprovedbom politika će iznevjeriti građanstvo, kao i svoj potencijal.

Sindikat hrvatskih učitelja na konferenciji je predstavljala glavna tajnica Ana Tuškan. Ona je upozorila da učiteljima i učiteljicama plaća nije povišena, kako se govori u zadnje vrijeme. Ni u proračunskim projekcijama za 2019. i 2020. nije planirano povećanje plaća pa nas zato očekuju daljnje akcije u kojima će biti potrebno zajedništvo. Učitelje se ne cijeni, a razgovori s ministarstvom se mijenjaju kako se i ono mijenja. Za rad ne postoji dobar temelj, niti postoje jednake mogućnosti. Nedostatak je i osnovnih alata za rad što destimulira i učenike i učitelje. No, ljudi su osnovni resurs u kojega se treba ulagati”, istaknula je.

OVDJE

pročitajte više.

Medijske objave:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/boris-jokic-ovo-sto-se-sad-radi-ima-malo-veze-s-cjelovitom-kurikularnom-reformom---518700.html