02. SRPNJA 2024.
Kongres sindikata obrazovanja u Sjevernoj Makedoniji

Od 1. do 3. srpnja 2024. predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i voditeljica Područnog ureda Split, Ana Hinić predstavljaju Hrvatsku na međunarodnom Kongresu sindikata obrazovanja, a u organizaciji Sindikata obrazovanja, znanosti i kulture Republike Sjeverne Makedonije. Uz SHU, Hrvatsku predstavlja i Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Uz Kongres, organizirane su i sportske igre članova sindikata, tako da je ovo odlična prilika za umrežavanje i dobivanje kvalitetnih informacija o tome kakva su prava radnika u drugim državama i s kojom problematikom se na terenu susreću.

Na Kongresu se sudionicima obratila Vesna Janevska, ministrica obrazovanja Republike Sjeverne Makedonije. Kongres ima za cilj poboljšavanje položaja radnika u obrazovanju.  

Međunarodne suradnje iznimno su važan dio posla Sindikata. Prije svega potrebno je dijeliti dobru praksu i podržavati međusoban rad, umrežavati se i dijeliti iskustva jer je to jedan od kvalitetnijih načina stvaranja boljeg sustava obrazovanja i zaštite radnika.