27. LIPNJA 2016.
MEĐUNARODNA SURADNJA SINDIKATA HRVATSKIH UČITELJA

Sindikat hrvatskih učitelja je u sklopu svog međunarodnog djelovanja, a kao, i u inozemstvu prepoznat, najveći i najbrojniji granski sindikat u Republici Hrvatskoj, bio domaćin kolegama iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) koji su na svom studijskom putovanju obišli i Čakovec.

Primili su ih predstavnici Sindikata hrvatskih učitelja: Dražen Ružić, županijski povjerenik Međimurske županije, Julijana Petrina, županijski povjerenik Varaždinske županije i Đurđica Krtanjek, članica Odbora za informiranje SHU-a.

Šezdesetak povjerenika slovenskog sindikata predvođeni predsjednicom Območnog odbora obala, gđom.  Gretom Vatovec posjetili su III. OŠ Čakovec gdje su u razgovoru s ravnateljicom Natašom Hajdinjak i zaposlenicima škole doznali o postignućima škole i općenito o funkcioniranju osnovnoškolskog sustava u nas.

Gospodin Ružić kolege je informirao o djelovanju i funkcioniranju SHU-a u Međimurskoj županiji koje je županijski povjerenik.

O Sindikatu hrvatskih učitelja, broju članova i podružnica, njegovom ustrojstvu, načinima djelovanja te funkciji reprezentativnosti koju Sindikat hrvatskih učitelja ima,  govorila im je Đurđica Krtanjek.

Goste su pozdravili i dogradonačelnik g. Romano Bogdan te pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove, g. David Vugrinec.

U neformalnom druženju i razgovoru domaćini i gosti razmijenili su svoja iskustva sindikalnog djelovanja i prosvjetarske svakodnevice.

Za sjećanje na ovo ugodno, korisno i vrijedno druženje i učvršćivanje međunarodnih veza, Sindikat hrvatskih učitelja za svoje je goste pripremio licitarska srca s logom sindikata te primjerke posljednjeg broja Učiteljskog glasnika.

Nastavak suradnje na svim poljima sindikalnoga djelovanja oba sindikata su s oduševljenjem prihvatila

Fotografije ovog iznimno uspješnog i ugodnog druženja pogledajte u 

GALERIJI

.