15. LIPNJA 2017.
NAJAVA - ŠTO IMA NOVO?

Hrvatska radiotelevizija (HRT) nakon završetka školske godine priprema posebnu informativnu emisiju pod naslovom Što ima novo. Urednica i voditeljica Sunčica Findak tražit će odgovore na pitanja kad možemo očekivati novu reformu školstva, hoće li se učitelji s novom ministricom znanosti i obrazovanja izboriti za bolji status i materijalni položaj te hoće li i učenici sudjelovati u izradi obrazovanja po svojoj mjeri.

Gosti su nova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, slijepi profesor koji radi u čak pet škola Bojan Bertek, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, predsjednica Udruge srednjoškolaca Tatjana Matić i profesor na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Neven Budak, Filozofski fakultet u Zagrebu te iz zadarskoga studija ravnatelj strukovne škole u Zadru Tihomir Tomčić.

Emisija Što ima novo na rasporedu je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u petak 16. lipnja s početkom u 20:55, a moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.