30. OŽUJKA 2018.
Najbolji projekt u RH!

U okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda, prijavljeni projekt Sindikata hrvatskih učitelja „Jačanje bipartitnog socijalnog dijaloga u sektoru osnovnog obrazovanja“ ocijenjen je s 98/100 bodova kao najbolji u Republici Hrvatskoj.

Jučer, 29. ožujka 2018. u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava je održano  svečano potpisivanje i uručivanje ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“ . Sindikat je ovim projektom dobio 1.222.367,49 kuna bespovratnih sredstava.

Cilj projekta je povećati učinkovitost, rezultate i doprinijeti kontinuitetu socijalnog dijaloga u sektoru osnovnog obrazovanja. Projekt je usmjeren na jačanje kapaciteta za razvoj proaktivnog socijalnog dijaloga u sektoru osnovnog obrazovanja. Istraživanjem o kvaliteti radnih mjesta u osnovnim školama u RH prikupit će se jedinstveni podaci koji će poslužiti za izradu prijedloga politike za unapređenje sustava koja će se uputiti Vladi RH. Uspostavom mreže izmiritelja i razvojem specijaliziranog edukacijskog programa postiže se povećanje kapaciteta zagovaračkih mehanizama unutar Sindikata.



 

Na sjednici Velikog vijeća simbolično je proslavljeno potpisivanje ugovora.