16. STUDENOG 2020.
Obavijest povjerenicima i članovima

Poštovane članice i članovi,

13. studenoga 2020. godine bio je iznimno važan dan za svo nastavno i nenastavno osoblje u ustanovama za odgoj i obrazovanje te za Sindikat hrvatskih učitelja jer smo toga dana, između ostalog, potvrdili i sva prava koja smo izborili štrajkom te je dogovoreno sljedeće:

  1. isplata božićnice u iznosu od 1.500,00 kn
  2. povećanje za sve zaposlenike u sustavu obrazovanja, odnosno, potvrda svih prava izborenih štrajkom za svo nastavno i nenastavno osoblje
  3. rast osnovice od 4% (2% + 2%) od 1. siječnja 2021. godine

Ovim pregovorima pokazali smo da je sav naš dosadašnji trud i rad bio u korist SVIH zaposlenika.

Osobito smo ponosni što smo zadržali sva prava koja smo izborili štrajkom i to za vrijeme nezapamćene krize.

Sporazum koji smo potpisali 29. svibnja 2020. godine, u već izmijenjenim gospodarskim okolnostima, bio je ključ za zadržavanje svih izborenih prava.

Svo ovo vrijeme neki su tvrdili da naši potezi nisu dobri, no rast plaće pokazuje upravo suprotno te smo zbog toga iznimno ponosni.

Također, u razgovoru s ministrom Fuchsom najavili smo svoj dolazak na sastanak u MZO, i to kao Sindikati vertikale obrazovanja (SHU, NSZSŠH te NSZVO), a sve kako bi iznašli rješenja za mnoge probleme zaposlenika u sustavu vezano uz rad u COVID-19 uvjetima (problematika samoizolacije, prekovremenih, bolovanja, naknada za rad od kuće, korištenje vlastitih sredstava, vulnerabilni zaposlenici i učenici  i dr.) o kojima smo već mnogo pisali.

Ujedno je u tijeku i analiza brojnih mailova (koji su nam pristigli povodom AKCIJE 1), a koje ćemo također prezentirati resornom ministru te već pripremamo i ranije najavljenu AKCIJU 2.

Aktualnosti je mnogo, stoga nas i dalje pratite na našem webu i FB.

Posebno hvala svima koji su, sve ovo vrijeme, vjerovali u nas te vas pozivamo da nam se i dalje obraćate s povjerenjem.

Vaš Sindikat hrvatskih učitelja

VERZIJA ZA OGLASNU PLOČU