22. SVIBNJA 2020.
Otvoreno - Hoćete li poslati dijete u školu?

U emisiji je sudjelovala i naša članica, učiteljica Đurđica Krtanjek, te naglasila da su učitelji spremni za ponedjeljak.

- Učitelji su uvijek spremni. Mislim da smo to dokazali u ova dva mjeseca. Škola nije samo Škola na trećem, svaka čast Školi na trećem, ali to nije zamjena za ono što su učitelji odradili cjelodnevnim radom u kontaktu s roditeljima i radu s učenicima. Mi smo spremni, poručila je sarkastično dodavši da joj je drago od g. Košičeka čuti da su krivi lakireri, a ne da učitelji ponovno nagovaraju učenike da ne dođu u školu.
- Mi smo spremni, ali izgleda da ministarstvo nije. U jučerašnjim uputama stoji da roditelji MOGU poslati djecu u školu, danas čujemo da TREBAJU. Velika je razlika između MOGU i TREBAJU. Roditelji su zbunjeni, pitaju nas ako je škola sigurna, zašto nije sigurna za sve učenike. Trebalo je to puno bolje objasniti, smatra Krtanjek.

Svojom zahvalom svim učiteljicama i učiteljima za njihov doprinos u nastavi na daljinu, Đurđica Krtanjek poslala je znakovitu poruku resornom ministarstvu koje, ne da je propustilo to učiniti nego stalnim isticanjem Škole na trećem, umanjuje doprinos svih njih!