24. SVIBNJA 2016.
PISMO PODRŠKE G. BORISU JOKIĆU

Ur. broj:461/2016

U Zagrebu, 24. svibnja 2016.


  1. Boris Jokić



članovi Ekspertne radne skupine

članovi Jedinice za stručnu i administrativnu podršku

članovi Stručnih radnih skupina

PISMO PODRŠKE

Poštovani g. Jokiću i svi članovi radnih skupina!

Zatečeni aktualnim raspletom dagađaja vezanih uz Cjelovitu kurikularnu reformu (a ne možemo, na žalost, poučeni i vlastitim iskustvom, reći i iznenađeni!) ovim Vam pismom želimo izraziti svu našu podršku!

Ponajprije je to podrška pozitivnim, tako nužnim, promjenama kojih ste Vi nositelji, a onda i podrška i priznanje svemu onome što ste svi vi - od Ekspertne radne skupine pa da posljednjega člana Stručnih radnih skupina – dosada napravili nošeni idejom, entuzijazmom i odlučnošću da vlastitim angažmanom donesete promjene u obrazovni sustav naše domovine. Na taj ste način pokazali i dokazali da Vam je napredak i prosperitet naše zemlje prioritet – ne samo deklarativno, nego konkretno, svakom napisanom i izgovorenom riječju, svakim sastankom, putovanjem, predstavljanjem …

Razumijemo Vaš jučerašnji potez jer ste i njime dokazali da mislite ozbiljno, da su Vam važni svi ti ljudi i sve što ste dosad napravili. Dokazali ste time i da vam je najvažnije našoj djeci omogućiti kvalitetno obrazovanje kreirajući obrazovani sustav u kojem će biti zadovoljni svi: naši učenici, roditelji i prosvjetni djelatnici!

Ne možemo, međutim, razumjeti uplitanje onih kojima bi prosperitet ove zemlje trebao biti prvi zadatak! Uplitanje na način da onemogućavaju, da otežavaju, da omalovažavaju sve i svakoga tko je svojim dosadašnjim radom dokazao što mu je najvažnije!

Stoga Vam Sindikat hrvatskih učitelja, najveći granski sindikat u Republici Hrvatskoj, zahvaljuje na Vašem trudu, entuzijazmu i dosadašnjim rezultatima rada te izražava podršku Vašemu daljnjemu radu!

Podršku Vam izražavamo ovim pismom, ali Vam, također, nudimo i konkretnu podršku na način kako je to naš Sindikat već mnogo puta pokazao da može!

Sindikat hrvatskih učitelja





Pismo