23. SVIBNJA 2016.
PODRŠKA CJELOVITOJ KURIKULARNOJ REFORMI

"Spremni smo odstupiti s našeg mjesta, ali uvažavajući važnost ovoga što radimo, jer važno je za svako dijete i za svakog roditelja - dajemo ministru Šustaru rok do srijede do 10 sati da se očituje o reformi kurikuluma. I treba do tada reći javnosti ide li se u ovu reformu ili ne, ima  li RH novaca za reformu ili ne. Važno je isplatiti i zaostatke ljudima, članovima Radne skupine', kazao je voditelj CKR Boris Jokić.


Mi u Sindikatu hrvatskih učitelja podržavajući  g. Jokića i sve uključene  u rad na ovoj prevažnoj reformi hrvatskog obrazovnog sustava, apeliramo na resornog ministra i Vladu RH da konkretnim potezima podrže njihova nastojanja i rezultate njihova dosadašnjeg rada.


Podsjećamo ministra da su mnogi, svjesni važnosti kurikularnih promjena, sudjelovali u stručnoj, a sad i javnoj raspravi. Na resornom  ministarstvu  je sada da svojom jasnom i konkretnom podrškom tim ljudima i cijelom procesu dokaže da misli ozbiljno kad kaže da podržava reformu!


Tražimo od Vlade RH i resornog ministra da osiguraju jasnu podršku bez nepotrebnog i, u ovome procesu, štetnog i ometajućeg politikanstva.


Dajte stručnjacima i struci da završe ono što su započeli!