24. SVIBNJA 2018.
Podrška

Netom nakon što je objavljena vijest o predaji zahtjeva Vladi RH za izmjenom koeficijenta složenosti poslova tajnika i računovođa stiglo je pismo podrške. Zahvaljujemo kolegama iz računovodstvene službe dječjeg vrtića!

Pismo podrške prenosimo u cjelini:

Poštovani,



Danas smo saznali za inicijativu potpisivanja Zahtjeva za povećanja koeficijenata djelatnicama računovodstva i tajništva odgojno-obrazovnih ustanova, te Vam kao djelatnice računovodstvene službe dječjeg vrtića  želimo dati podršku.



Lijepo je znati da postoje kolege i kolegice čiji se glas ipak povremeno probije u masi kojoj služimo, a ostanemo neprimijećeni...



Smatramo da je Vaš zahtjev u potpunosti opravdan jer se opseg poslova tijekom zadnjih nekoliko godina drastično povećao, taj trend se nastavlja, a s njim raste i odgovornost koju djelatnici navedenih službi svakodnevno nose, dok uvjeti rada ostaju isti što nije niti po jednom kriteriju pošteno.



S obzirom da dječji vrtići također pripadaju u odgojno-obrazovne ustanove dužni smo sve Zakonima propisane uvjete, odredbe i pravilnike poštivati kao obveznici proračunskog računovodstva, a i sami znate koliko je to kompleksno, odgovorno, sveobuhvatno i često vremenski nedostižno (posebno u slučajevima kada se koriste godišnji odmori ili duža izbivanja zbog bolovanja kolegice).



Iz svih navedenih  i ostalih opravdanih razloga, želimo Vam puno uspjeha u ostvarenju zajedničkog cilja.



S nadom u bolju budućnost, srdačan pozdrav!