11. RUJNA 2020.
Poziv izrazito vulnerabilnim zaposlenicima

Poštovane članice i članovi SHU-a,

na kraju prvog nastavnog tjedna organiziranog u skladu s uputama resornog ministarstva i preporukama HZJZ-a zanimaju nas okolnosti i situacije u kojima su se našle izrazito vulnerabilne osobe (zaposlenici).

Naime, u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, između ostalog, stoji:

„Za izradu zaduženja učitelja/nastavnika i stručnih suradnika, ali i ostalih zaposlenika ravnatelj treba imati podatke o zaposlenicima koji neće biti u mogućnosti izvoditi nastavu u školi. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke. Za svaku izrazito vulnerabilnu osobu ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju. Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. Učitelji/nastavnici koji spadaju u izrazito vulnerabilne skupine mogu, sukladno nastavnom predmetu, ali i dobi učenika koje poučavaju, izvoditi nastavu na daljinu u skladu s potrebama i mogućnostima o čemu odlučuje ravnatelj.“

Molimo vas da nam na mail sindikat@shu.hr (Predmet: Poziv - vulnerabilne osobe) dostavite Vaša iskustva i poteškoće u ostvarivanju ponuđene opcije rada na daljinu.

Vaš SHU