13. PROSINCA 2018.
Poziv MZO-u na sastanak

Vrlo brzo, nakon upućivanja poziva resornoj ministrici Blaženki Divjak stigao je poziv na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

Poziv sindikata Vertikale prenosimo u cijelosti:

 

U Zagrebu, 12. prosinca 2018.

 MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Donje Svetice 38

10 000 Zagreb

Ministrica:  prof. dr. sc. Blaženka Divjak 

 

Poštovana ministrice Divjak,

Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja reprezentativni su sindikati u sustavu obrazovanja i znanosti koji su u okviru Matice hrvatskih sindikata, zajedno sa Sindikatom odgoja i obrazovanja Hrvatske, udruženi u Vertikalu sindikata obrazovanja.

Živimo u vremenu u kojem nasilje poprima sve veće razmjere u hrvatskom školstvu. Svjedoci smo da je taj problem u posljednje vrijeme postao aktualna društvena tema.

Kao odgovorni socijalni partneri pozivamo Vas da se u pozitivnom društvenom ozračju napokon suočimo s tim sve akutnijim problemom, kako bismo pronašli sistemska rješenja kojima ćemo osigurati da škola i cjelokupni sustav odgoja i obrazovanja postanu područja u kojima se proces odgoja i obrazovanja odvija u ozračju tolerancije i uzajamnog uvažavanja svih dionika.

Stoga Vas molimo da predložite termin skorašnjeg zajedničkog sastanka na kojem bismo dogovorili optimalan način pronalaženja kvalitetnih i dugoročno održivih rješenja.

Uz predstavnike sindikata Vertikale predlažemo da na sastanak pozovete i predstavnike ostalih dionika koji mogu pomoći u pronalaženju cjelovitih rješenja: udruge ravnatelja, pedagoga, psihologa i ostalih školskih profesija.

S poštovanjem,

Branimir Mihalinec, v. r.,

predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u  srednjim školama Hrvatske

Sanja Šprem, v. r.,

predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja

prof. dr. sc. Igor Radeka, v. r.,

predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja