29. TRAVNJA 2016.
POZIV MZOS-A NA JAVNU RASPRAVU

Prenosimo poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zainteresiranoj javnosti da se odazove savjetovanju o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma.

Poštovani/a,

otvoreno je novo savjetovanje na koje ste pozvani. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:

https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=3157Tema savjetovanja je: Prijedlog Okvira nacionalnoga kurikuluma

Opis savjetovanja: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poziva zainteresiranu javnost da se odazove savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma. Cilj savjetovanja je prikupiti mišljenja, primjedbe i prijedloge zainteresirane javnosti o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma. Okvir nacionalnoga kurikuluma (ONK) krovni je nacionalni kurikulumski dokument koji na općoj razini određuje elemente kurikulumskoga sustava za sve razine i vrste dovisokoškolskoga odgoja i obrazovanja. ONK-om se određuju: cilj odgoja i obrazovanja iskazan vizijom mlade osobe nakon završetka srednjoškolskoga odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, vrijednosti nacionalnoga kurikuluma, generičke kompetencije koje je potrebno razvijati na svim razinama i u svim vrstama odgoja i obrazovanja, struktura sustava odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj, načela organizacije odgojno-obrazovnoga procesa, načela učenja i poučavanja i načela vrednovanja. Postavke ONK odražavaju se u ostalim nacionalnim kurikulumskim dokumentima. Predviđeno vrijeme trajanja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Okvira nacionalnoga kurikuluma je 30 dana.

Savjetovanje je otvoreno do: 27.5.2016.

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta