05. SVIBNJA 2016.
POZIV ZA OKRUGLI STOL - ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN

Pozivamo zainteresirane sudionike u nastavnom procesu na nastavak i proširenje prošlog okruglog stola s temom o usavršavanju za energetskog menedžera.

Uslijed progresivnog povećanja potrošnje energije, a kao odgovor na neophodnu potrebu smanjenja potrošnje energije i očuvanja okoliša, VOX VIVA-ustanova za obrazovanje odraslih s vodećim je hrvatskim stručnjacima i praktičarima na području energetske učinkovitosti i zaštite okoliša osmislila program stručnog  usavršavanja  za energetskog menadžera (Energy manager).  Energetski menadžer nova je profesionalna figura na hrvatskom tržištu, a koji su zadaci i uloga energetskog menadžera u školskim ustanovama tema je okruglog stola  koji će se održati u sklopu „Zagrebačkog energetskog tjedna“, u ponedjeljak,  9. svibnja 2016., u prostorijama Tribine grada Zagreba, s početkom u 14.00 sati.

Škola VOX VIVA već tradicionalno sudjeluje na „Zagrebačkom energetskom tjednu“ promičući stvaranje kulture energije i očuvanja okoliša kroz cjeloživotno učenje.

U okviru okruglog stola bit će prikazani rezultati velikog istraživačkog projekta „Ekološko zdravstveni čimbenici u školama“, ostvarenog u skladu s ishodima Parmske deklaracije o zaštiti okoliša i zdravlja djece u školama.

Program:

14,00 – 14,30       

Ekološko zdravstveni čimbenici u školama

 (dr.sc. Andreja  Barišin, HZJZ)

14,30 – 14,45       Prikaz projektiranja mjera sigurnosti u školama

(Miroslav Merćep, dipl.ing.)


14,45 – 15,00       WASH (Water, Sanitation & Hygiene) higijenske navike učenika u prostoru

osnovnih škola ( dr.sc.Dario Brdarić)

15,00 – 15,30       Energetski menadžer – područje primjene, proces upravljanja energijom i zahtjevi

kvalitete (Goran Čačić, dipl.ing., Dražen Leš, dipl.ing.spec.)

15,30                    ZAKLJUČAK I DISKUSIJA (uz sokove i kavu)

Radi što bolje organizacije okruglog stola potrebno se prijaviti.