06. LIPNJA 2018.
Pravilnik o napredovanju i nagrađivanju

Današnjom tiskovnom konferencijom u MZO-u najavljen je proces kojim ćemo konačno, nakon 23 godine, dobiti novi Pravilnik o napredovanju i nagrađivanju zaposlenika. Posljedica je to inzistiranja Sindikata hrvatskih učitelja u pregovorima za GKU, a koje je rezultiralo novim stavkom u čl. 8:
(2) Sukladno stavku 1. ovoga članka Ministarstvo se obvezuje uključiti Sindikat u izradu pravilnika kojima se propisuju kriteriji vezano uz napredovanje i nagrađivanje zaposlenika u osnovnoškolskim ustanovama.
Kako je i do sada u Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u članku 116. ((2) Učitelji, nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji mogu biti nagrađeni za izvanredna postignuća u odgojno-obrazovnoj djelatnosti.) stajala odredba o nagrađivanju, a koja je bila mrtvo slovo na papiru, uspjeli smo povezati i to pitanje s napredovanjem zaposlenika.
Stoga vas pozivamo da se svi uključite u kreiranje toga Pravilnika na način da svoje viđenje i prijedloge uređivanja toga pitanja iznesete u upitniku objavljenom

OVDJE

.
Kako je i danas u MZO-u naglašeno, Sindikat jest partner u ovome procesu, a sindikat ste svi VI, naši članovi! Zato se uključite svojim prijedlozima jer Vi sami najbolje znate što u sada važećem Pravilniku ne valja i kako bi novi trebao izgledati.
Sada se pita VAS, uključite se te aktivno i angažirano utječite na svoj status!