04. RUJNA 2013.
PRIGOVOR SVIM TV KUĆAMA U HRVATSKOJ

Objavljujemo na našim web stranicama prigovor svim televizijskim postajama u Hrvatskoj pa tako i HTV 1 programu zbog učestale medijske blokade.


Naime u emisije o školstvu i u svezi sa školstvom TV kuće nikada ne pozivaju nas kao najveći sindikat nego uvijek manjinske sindikate.


Gotovo u nevjerici mnogi od nas gledali smo jučer navečer, 02. rujna, 2013., emisiju Nulta točka HTV-ove urednice, redakcije za školstvo i znanost. U jučerašnjoj emisiji s gostima u studiju urednica je razgovarala na temu neocjenjivanja na polugodištu, o licencama za ravnatelje, o zdravstvenom odgoju u školama… U svakom slučaju zanimljive teme i zanimljivo odabrani gosti.


Nevjericu, tijekom gledanja navedene emisije, nije poticalo slaganje ili neslaganje s oprečnim stavovima stručnih osoba u studiju. Nevjerojatno je bilo to da je urednica  zaobišla Sindikat hrvatskih učitelja svjesno ili nesvjesno, po direktivi linije ili stranputice ili možda po horoskopskom rasporedu zvijezda. Za informaciju TV kućama i hrvatskoj javnosti SHU broji 28.199 članova u osnovnoškolskim ustanovama iz 811 podružnica i najveći je granski sindikat u Hrvatskoj. Pa se pitamo nas 28.199 učitelja članova sindikata SHU-a, želi li hrvatska javnost slušati u ovakvim i sličnim emisijama glas naroda ili …


Ukoliko HTV 1 program i ostale TV postaje u Hrvatskoj žele ovim i sličnim temama senzibilizirati hrvatsku javnost, dao Bog i iznaći rješenja ili samo ubaciti bubu u glavu gledatelja, trebali bi uzeti u obzir 28.199 puta jači stav od onoga koji smo imali prilike čuti ili smo mi možda „prekobrojni“ za televizijske kuće u ovoj našoj prelijepoj i čudesnoj Hrvatskoj, koje se tek navikavaju na nove europske, moralne, ljudske, nesebične, neograničene kodekse informiranja.


Ukoliko vam se netko od nas iz SHU-a ne sviđa ili vam ne odgovara boja glasa ili nedaj Bože stas, možete odabrati bilo koga od 28.199 naših članova, svatko će vam reći ono što misle i ostali, reći će vam stav SHU-a prema svim temama o kojima je bilo ili će biti riječi u nedovršenim emisijama.


Ovom prilikom SHU vas sve poziva da kao i mi raširite krila… jer tko nije raširio krila i ne zna što je širina.


Vaš SHU