30. LISTOPADA 2022.
Rezultati referenduma o konačnoj ponudi Vlade RH

Poštovani članovi Sindikata hrvatskih učitelja,

Zahvaljujemo svim povjerenicima i njihovim zamjenicima koji su u ovako kratkom vremenu uspješno proveli referendum u svojim podružnicama, kao i članovima koji su sudjelovali u referendumu.

Sukladno odluci Velikog vijeća Sindikata hrvatskih učitelja, 27. i 28. listopada 2022. godine odvijao se referendum članova Sindikata hrvatskih učitelja o konačnoj ponudi Vlade Republike Hrvatske u pregovorima pregovaračkih odbora Vlade i jedanaest sindikata javnih službi.

Referendumu je pristupio 17 991 član. Nevažećih glasova je bilo 58, što čini 0,32 % glasova. Konačnu ponudu Vlade Republike Hrvatske nije prihvatilo 8 800 članova, što čini 48,91 % članova koji su pristupili referendumu. Konačnu ponudu Vlade Republike Hrvatske su prihvatila 9 133 člana, što čini 50,77 % članova koji su pristupili referendumu.

Odluka članova Sindikata hrvatskih učitelja, koji jedini imaju pravo odlučivanja u ovom demokratskom postupku, je konačna.

Očekuje nas početak pregovora za granski kolektivni ugovor, pregovora kojima su u fokusu specifičnosti rada i položaja zaposlenika u osnovnoškolskome obrazovanju.

Dakle, naš rad na unaprjeđenju prava i položaja zaposlenika nastavlja se i nadalje!

Vaš Sindikat hrvatskih učitelja