03. VELJAČE 2023.
„Towards a Framework of Action on the Attractiveness of the Teaching Profession through effective Social Dialogue in Education”

U Varšavi je 30. i 31. siječnja 2023. godine održana završna konferencija projekta „Towards a Framework of Action on the Attractiveness of the Teaching Profession through effective Social Dialogue in Education” u organizaciji Europskog sindikalnog odbora za obrazovanje (ETUCE) i Europske federacije poslodavaca u obrazovanju (EFEE).

Glavna tema konferencije bila je uloga socijalnih partnera u obrazovanju i važnost socijalnog dijaloga, definiranje kvalitetnih uvjeta rada za učitelje, nastavnike, ravnatelje i druge zaposlenike školskih ustanova. Osobiti naglasak stavljen je na osposobljavanje i stalno stručno usavršavanje učitelja i nastavnika, na ključnu važnost pojačanog ulaganja u obrazovanje te na atraktivnost učiteljske profesije.

Na konferenciji su sudjelovali i hrvatski predstavnici: Sandra Kimovec (Sindikat hrvatskih učitelja) i Robert Brozd (Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja).