05. SIJEČNJA 2021.
Uključi se, pokaži solidarnost!

Kao što znate, pokrenuli smo akciju „#SHUsolidarnopotres❤️“. Prema najavi, akcija je otvorena najkraće do 25. siječnja 2021. godine, no vrlo je vjerojatno da će biti produžena jer će ljudima trebati pomoć i kasnije. Stoga, sudjelujte kako i koliko možete jer svaka je kuna potrebna, a svatko tko se želi pridružiti akciji je dobrodošao.

Za potrebe ove akcije, otvorili smo žiro račun za posebne namjene:

NAZIV RAČUNA: SHUsolidarnopotres (otvoren kod Hrvatske poštanske banke d.d.)

BROJ RAČUNA: HR2123900011500199262    (SWIFT: HPBZHR2X)

OPIS PLAĆANJA: ZA POMOĆ-POTRES

Na ovaj račun SHU-a za posebne namjene uplaćivat će se prikupljena sredstva koja će biti dodijeljena članovima izravno na njihove račune, a nakon utvrđivanja broja tih osoba, stupnja oštećenja na objektu njihova prebivališta i njihovim potrebama za pomoć.

Također, oformljen je Odbor za potres koji će nadgledati prikupljanje pomoći, koordinirati čitav proces od izrade popisa potrebitih do raspodijele sredstava i isplate sredstava na račune članova.

Kako bi čitav proces bio transparentan, svaki povjerenik mora voditi tablicu uplata u svojoj podružnici (dostavljeno je povjerenicima). Nakon prikupljanja određenog iznosa, s obzirom da su neke podružnice odlučile sudjelovati s više krugova pomoći, ista se trebaju položiti na račun podružnice, a krajnji iznos ukupno prikupljenih sredstava uplaćuje se na gornji račun koji je otvoren za posebne namjene. 

Prikupljene donacije Sindikat će evidentirati na već utvrđen način,  na određeni konto i već uspostavljen način evidentiranja samih donacija članovima.

Drage povjerenice i  povjerenici, članice i članovi, naučili smo već da svaka nevolja prođe pa će tako i ova, a do tada moramo iznaći snage da budemo jaki, da budemo tu jedni za druge i pomognemo koliko možemo. 

Čuvajte se i budimo solidarni jer jedino tako možemo izaći jači i bolji iz ove krize!

Vaš Sindikat hrvatskih učitelja