01. LIPNJA 2021.
Uključimo se u javna savjetovanja!

U Zagrebu je održan sastanak Odbora za posebne ustanove i posebne odjele na kojem su sudjelovali članovi Odbora (Marta Prohaska, Daria Švorinić, Maja Karlo, Ivana Vrljac, Ante Papić i Andreja Lekić), glavna tajnica i voditeljica Područnog ureda Zagreb.

Cilj ovog sastanka bio je, ne samo ukazati na brojne probleme u sustavu, već i dati konstruktivne prijedloge za njihovo rješavanje. Naime, u raznim dokumentima te radnim skupinama čiji smo članovi, samo se ponavljaju problemi s naglaskom da se isti iz godine u godinu preoblikuju u izazove no, osim semantike, ozbiljnijeg pristupa u njihovom rješavanju i dalje nema (primjerice status pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika, uvjeti rada i dr.).

Nastavno na prošli sastanak Odbora, kada smo zajedničkim trudom uspjeli zaustaviti izmjene koje su išle za povećanjem broja učenika u skupini, novim prijedlozima akata (koji su trenutno u javnom savjetovanju) nameću se prijedlozi koji opet ne nude dobra rješenja. Stoga je potrebno HITNO reagirati te ovim putem pozivamo sve zainteresirane dionike da se uključe u tri vrlo važna javna savjetovanja (u nastavku, u izvješću u prilogu, pod I., II. i III.), a koja su otvorena do 9. lipnja 2021. godine.

Dijelimo s vama i primjedbe na prijedlog u javnoj raspravi, a koji je došao iz Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“.

Sastanak Odbora Sindikata hrvatskih učitelja za posebne ustanove i posebne odjele - IZVJEŠĆE

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“