13. LISTOPADA 2017.
Zajedničko očitovanje o zaštiti digniteta učitelja i nastavnika - zajednički cilj Ministarstva znanosti i obrazovanja i Sindikata hrvatskih učitelja





Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sindikat hrvatskih učitelja potpisali su 27. rujna 2017. godine zajedničko očitovanje vezano uz zaštitu digniteta učitelja i nastavnika koji su iskazani organizacijskim viškom.

Ministarstvo

i Sindikat hrvatskih učitelja u zajedničkom očitovanju pozivaju sve ravnatelje i druge osobe koje sudjeluju u procesu zbrinjavanja viškova da se pridržavaju zakona i kolektivnih ugovora te da odgovorno i objektivno postupaju prilikom zbrinjavanja upućenih osoba jer se samo zajednički može graditi kvalitetniji sustav odgoja i obrazovanja.

U očitovanju je naglašena nužnost OBJEKTIVNOG i NEPRISTRANOG postupanja ravnatelja u postupku zbrinjavanja upućenih osoba.

Također, istaknuta je i obveza i odgovornost ravnatelja da ZAKONITO, NAMJENSKI I SVRHOVITO koristi financijska sredstva. Naime, svako odbijanje upućene osobe predstavlja nepotreban trošak za proračun.

Tekst očitovanja u cijelosti pogledajte

OVDJE

.