27. RUJNA 2015.
NASTAVAK ŠTRAJKA - OBRAĆANJE ČLANSTVU

U Varaždinu, 27. rujna 2015. godine

Cijenjene kolegice i kolege, dragi sindikalni članovi i svi koji ste nas podržali u našim aktivnostima!

Ponosna sam na vas jer  ste ponovno prepoznali vrijednosti koje nosi naš poziv i odazvali se na štrajk te time ojačali našu snagu. Naš prvi dan štrajka je uspio! Hvala vam!

Svjesna sam da imate mnoge upite i dileme što u ponedjeljak i nadalje? Mnogi od Vas su opterećeni promišljanjima hoće li naše pravo na štrajk biti plaćeno i kakva je percepcija javnosti? Premijer je upravo u Sisku izjavio da će štrajk biti plaćen!

Namjerno vas zbunjuje govoreći da sada ne može ništa učiniti, no to nije točno. Važna je  činjenica da tehnička vlada nije nastupila sve dok predsjednica ne proglasi datum izbora. A i onda kada tehnička vlada nastupi, premijer može potpisivati ugovore radi uklanjanja znatne štete, što štrajk jeste (Zakon o primopredaji vlasti).

Premijer  govori da je štrajk smiješan i besmislen i govori kako sada neće popustiti. Ministar obećava u svoje ime i u ime premijera da će u novom mandatu poboljšati stanje u prosvjeti … mi ćemo… a sada ne žele ništa potpisati.

Premijer je rekao 2012. godine da ćemo biti prvi na redu… a sada, ne da nismo drugi na redu, nego nas je izbacio iz reda… i ponovno nova obećanja koja bi se realizirala u „novom mandatu"! Bojim se da ne ispadne obećanje ludom radovanje!

No, vidjet ćemo već sutra kada su nas pozvali na razgovor u Ministarstvo.

Našim pritiscima potaknuli smo javnost, političare i medije da se obrazovanje ponovno nametne kao tema i da se čuje glas svih nas u prosvjeti. Našim pritiscima napokon želimo i rješenje problema koji nas tište. Hvala svima koji su progovorili o našim vrijednostima kada političari svakodnevno naše probleme odbacuju gurajući ih pod tepih. Percepcija javnosti se mijenja i vjerujem da ćemo postići dignitet koji zavrjeđujemo.

Ponos i dostojanstvo možemo vratiti samo zajedništvom. Naposljetku, citirat ću već svima poznatu izreku: „Ako se borim možda ću izgubiti, ako se ne borim već sam izgubio“.

Podržite naše zahtjeve i nadalje jer snaga Sindikata izvire iz vas – našeg članstva. To smo više puta pokazali i tako ujedinjeni i složni uspjeli ostvariti ono što nam pripada.

Zajedno ne možemo izgubiti!

Srdačan pozdrav,

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja





Obraćanje članovima





Obraćanje povjerenicima





Priopćenje vertikale





Obraćanje članstvu