23. SVIBNJA 2020.
Ponuda Vlade RH

Objavljujemo tekst Dodatka Sporazumu, tekst Dodatka II TKU-a te dodatna pojašnjenja koja smo zaprimili od strane Vlade RH jučer navečer, 22. svibnja 2020. godine.

ŠTO OBUHVAĆA PONUDA VLADE RH?

Od onoga što smo izborili dugotrajnim štrajkom, u pregovorima nismo željeli odstupiti niti milimetar jer je zaostajanje naših plaća bilo neutemeljeno te smo za vrijeme COVID 19 bili u punom pogonu pokušavajući djeci pružiti najbolje što možemo u danim okolnostima.

Kako smo vodili dvostruke pregovore, konačna ponuda Vlade RH veže Dodatak TKU-a i naš Sporazum pa to znači da ponudu treba gledati kao jednu cjelinu. Dakle, svojim izjašnjavanjem prihvaćate ili odbijate čitav  „paket“ koji obuhvaća i Dodatak II TKU-u i naš Sporazum.

Ponuda Vlade RH obuhvaća:

  • rast plaća izboren štrajkom, u sustavu obrazovanja, za lipanj 2020. godine (isplata u srpnju) i rast plaća za siječanj 2021. godine (isplata u veljači)
  • odgoda povećanja osnovice za plaće u svim javnim službama za lipanj i listopad (isplate u srpnju i studenome) – drugim riječima osnovica za plaće povećat će se za ukupno 4% od 1.1.2021. godine i iznosit će 6.044,15 kn (koliko je trebala iznositi od 1. listopada 2020.)
  • isplata jubilarnih nagrada
  • o iznosu božićnice za 2020. godinu vodit će se pregovori na jesen
  • regres za korištenje godišnjeg odmora za 2020. godinu, u visini od 1.500,00 kn, zaposlenicima će se isplatiti putem Hrvatske turističke kartice (rok korištenja 4 godine), a u slučaju da regres nije isplaćen na taj način do 1. srpnja 2020. godine, regres će se isplatiti na način kao što je isplaćen prethodne godine (novac).

 

DOPIS - SPORAZUM

DODATAK II TKU

CRO KARTICA