12. RUJNA 2016.
PROSVJED 5 DO 12

U školama Splitsko-dalmatinske, Međimurske i još nekim županijama pojavio se problem sa zbrinjavanjem zaposlenika u osnovnim školama koji su iskazani kao organizacijski viškovi ili zaposleni na nepuno neodređeno vrijeme, te su zbog toga onemogućeni u ostvarivanju svojih ugovorenih i zajamčenih prava.

Posljedica je to samovolje pojedinih ravnatelja koji te naše kolege, često ponižavajući, odbijaju i na taj način egzistencijalno ugrožavaju.

I ne samo to! Takvim svojim postupcima ti ravnatelji financijski  nepotrebno opterećuju resorno ministarstvo.

Kako već dugo upozoravamo na ovakvo neprihvatljivo stanje, a dosad nije bilo odjeka u MZOS-u, odlučili smo organizirati PROSVJED  pod nazivom 5 DO 12. Isti će se održati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu u petak, 16. rujna 2016. godine.

Podsjetit ćemo tada resorno ministarstvo da su i oni, uz Sindikat hrvatskih učitelja, supotpisnici Pravilnika o  kriterijima  za  donošenje  odluke  o  prednosti  pri  zapošljavanju te Poslovnika  o radu  Zajedničkog  povjerenstva  za  viškove  i manjkove  u osnovnoškolskim  ustanovama kojima je osnovna svrha uvođenje reda u zbrinjavanje organizacijskih viškova.

Tražit ćemo od MZOS-a da svojom reakcijom prema ravnateljima osnovnoškolskih ustanova „stane“ iza svog potpisa na te dokumente i konkretnom reakcijom pokaže da su im bitni ljudi i njihova stečena prava.

Obavijest